Начало Новини Актуално ЗСК Боруй продължава да подпомага млади кадри от специализираните строителни училища

ЗСК Боруй продължава да подпомага млади кадри от специализираните строителни училища

Актуално

ЗСК Боруй АД - Стара Загора е водеща компания в строителния бранш, основана през 1959 г. Дружеството е специализирано в проектиране, производство и монтаж на сглобяеми конструкции от обикновен и предварително напрегнат стоманобетон, метални и смесени конструкции, производство на продукти за монолитното строителство, транспортни услуги.

През 2002 г. ЗСК Боруй АД е отличен със сребърен, а през 2004 г. и със златен приз в категория средни фирми на конкурса за Най-добра строителна практика на Българска строителна камара.
Заетите в дружеството строителни специалисти в момента са 270, казва изпълнителният директор инж. Кольо Колев. Кризата засегна всички строителни фирми, обемите ни тази година са по-малки в сравнение с м.г. с около 10 - 15%. Това неминуемо ще доведе до корекция на персонала. Но ние продължаваме програмите за привличане на млади кадри, включително и със стипендиите, които вече трета година отпускаме чрез фондация ЗСК на ученици от ПГСАГ Л. Байер в Стара Загора и УСАГ. Използваме ситуацията да подобрим качеството на персонала, защото на пазара на труда сега се появяват и хора, които са квалифицирани, но поради рецесията са принудени да отидат на борсата.
Средната брутна работна заплата в ЗСК Боруй АД към деветте месеца е около 700 лв., пише вестник Национална бизнес поща.
Очакванията на инж. Колев са, че ще има повече и по-добър избор на строителни работници. Преди една - две години нямаше кандидати за работа в строителството, не само квалифицирани, припомня той. Вероятно до началото на новия активен сезон ще се увеличи бройката на освободените работници, но тогава се очаква и ново съживяване на икономиката.

Още новини