Начало Новини Актуално ЗС Александър Стамболийски си остава червен

ЗС Александър Стамболийски си остава червен

Актуално

Имаме подписано коалиционно споразумение с БСП, което ще продължи до парламентарните избори през 2013 година, а може и след това!, заяви  в Стара Загора народният представител от "Коалиция за България" и председател на Земеделски съюз "Александър Стамболийски" Спас Панчев.

По този начин бившият зам.-министър на отбраната в правителството на тройната коалиция опроверга появилите се напоследък в публичното пространство слухове за неразбирателство с коалиционните си партньори от столетницата. Той обаче съобщи, че партията му е достигнала принципна договорка със Земеделски народен съюз (ЗНС) на Стефан Личев за общи кандидати за местните избори. В областните градове обаче, към които спада и Стара Загора, ЗС "Александър Стамболийски" ще бъде твърдо ръка за ръка с БСП, пише вестник Старозагорски новини.
По отношение на евентуална коалиция с "Обединени земеделци" Панчев бе категоричен, че такава не може да има, защото новият им председател Петя Ставрева вече била изявила в медиите негативното си отношение към такава коалиция. Той отново акцентира на постигнатата договорка със земеделците на Стефан Личев, като се позовава на общото участие на двете партии в президентския проект "АБВ". Според него този проект залагал на експертното начало в управлението на страната и това оправдавало неговото създаване. Земеделският лидер обаче не можа да назове името на някой по-известен експерт - участник в проекта на Георги Първанов.

Още новини