Начало Новини Актуално Зонта клуб събира средства за Родилното отделение на старозагорската многопрофилна болница

Зонта клуб събира средства за Родилното отделение на старозагорската многопрофилна болница

Актуално

Зонта клуб събира средства за Родилното отделение на старозагорската многопрофилна болница

Великденски концерт под надслов Омайните женски гласове на Стара Загора организират на 29 март дамите от Зонта клуб и Регионалният исторически музей. Той е посветен на четири оперни звезди от различни поколения – Христина Морфова, Анна Томова-Синтова, Стефка Минева и Веселина Кацарова, разказа председателката на старозагорските зонтианки Радка Богданова.

Концертът ще е в Държавна опера - Стара Загора, където са и първите сценични стъпки на четирите прими. Солисти от трупата ще представят на публиката техни емблематични арии от различни оперни заглавия. Фотодокументална изложба във фоайето на оперния театър пък ще припомни бляскавата кариера на певиците по нашите и чуждестранни сцени, и срещите им със земляците. Изложбата ще бъде дело на фоторепортера на вестник Новината Петьо Турлаков, който през годините е отразявал изявите на прочутите старозагорки. Една от тях - Анна Томова-Синтова, вече е изпратила 12 фотографии от личния си архив и е изявила желание след изложбата да ги дари на операта.

В концерта ще участва друг старозагорски талант – Теодор Койчинов, който бе финалист на музикалното тв шоу Мюзик Айдъл. Със събраните от покани и билети средства ще бъде закупена апаратура за Родилното отделение на старозагорската многопрофилна болница, припомнят благотворителния характер на великденския музикален празник организаторите.

Информация: вестник Новината

Още новини