Начало Новини Актуално Знамето на Стара Загора заминава за Афганистан

Знамето на Стара Загора заминава за Афганистан

Актуално

Знаме Стара Загора АфганистанКметът на община Стара Загора Живко Тодоров ще участва на 9 юли в ритуала по тържественото изпращане на военнослужещите от 15-та рота в Кандахар към Международните сили за сигурност в Афганистан. Той ще предаде знамето на Стара Загора на националния командир на контингента подполковник Тихомир Димчев.

В 11.00 часа министърът на отбраната Ангел Найденов ще приеме строя на площада пред Община Стара Загора. Началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов ще връчи Сертификат за участие в мисията на подп. Димчев, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Личният състав на контингента, който наброява 300 военнослужещи, 8 от които жени, ще започне да се строява на площада в 10,30 часа. В 10,50 часа те ще посрещнат бойното знаме на Втора механизирана бригада с командир бригаден генерал Любчо Тодоров.

Гости на тържеството ще бъдат още командващият на Съвместното командване на силите ген.-лейтенант Атанас Самандов, командирът на Сухопътните войски ген.-майор Нейко Ненов и областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова.

Още новини