Начало Новини Значим интерес към Община Стара Загора на кариерния форум Bulgaria wants you

Значим интерес към Община Стара Загора на кариерния форум Bulgaria wants you

 

 

 

 

Презентирани са били възможностите за кариера в града ни, както и богатата история и низът от изключително интересни културни събития

Община Стара Загора за пореден път участва успешно в изданието на инициативата Bulgaria wants you - София: Кариера и живот - защо България?. Събитието се проведе на 14 юни 2024 г. в зала 3 на НДК в столицата, в него са се включили десетки компании от страната.

Огромният потенциал на Стара Загора е бил представен от отдел Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход, както и от отдел Туризъм. Подробно презентирани са били възможностите за живот и кариера в Града на липите, както и богатата история и върволицата от изключително интересни културни събития през цялата година.

Г-жа Росица Райкова, началник на отдел Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход, е открила събитието. Като горещ поддръжник на каузата на Стара Загора тя е изтъкнала, че в по-малките градове в България може да се живее повече от добре, както и човек да се реализира професионално. Г-жа Райкова е дала пример със себе си, тъй като е пожелала да замени столицата със Стара Загора, защото е усетила, че тя е град с възможности, усещане и бъдеще.

Интерактивният щанд на Община Стара Загора е предизвикал изключително силен интерес сред гостите на събитието, като той е станал един от най-посещаваните на форума. Всеки от желаещите да разговарят с нас посетители получи подробна и конкретна информация на въпросите си – търсещите работа събраха данни за компаниите в града ни и от какви кадри се нуждаят, а останалите узнаха много за историята и културата на града ни, поясни г-жа Райкова. Пред младите семейства Стара Загора е рекламирана с улеснения си достъп до детските градини и с чудесната си образователна инфраструктура. Те са научили още, че общината работи за привличане на повече бизнес с изграждането на индустриални зони.

 

Източник: БТА

Още новини