Начало Новини Актуално Зимната поддръжка на "Шипка" и "Хаинбоаз" ще е поверена на старите фирми

Зимната поддръжка на "Шипка" и "Хаинбоаз" ще е поверена на старите фирми

Актуално

Зимната поддръжка на двата старопланински прохода "Шипка" и "Хаинбоаз" беше обсъдена вчера на среща между областните пътни управления на Стара Загора и Габрово, съобщи за директорът старозагорското управление Динко Георгиев. На срещата е станало ясно, че старите фирми ще продължават да чистят снега, докато бъдат избрани нови.

От София са заявили, че ще обърнат голямо внимание на зимната поддръжка на проходите, като се очаква изключително добра комуникация между Гражданска защита, Пътна полиция и областните управители на Стара Загора и Габрово, пише вестник Старозагорски новини.
Новото тази година е, че когато завали сняг, движението ще се спира, докато проходите се разчистят, защото според Георгиев, снегът се стъпква и трудно се рине. След опесъчаване на пътя движението ще бъде пуснато.
Областното пътно управление ще започне да дава дежурства за ситуацията на проходите от 20 октомври, като снегопочистващите фирми ще поемат щафетата от 1 ноември. Дежурства за равнинните пътища ще започнат да се дават от 15 ноември.

Още новини