Начало Новини Актуално Зимната обстановка в област Стара Загора е усложнена, над 23 селища са без ток

Зимната обстановка в област Стара Загора е усложнена, над 23 селища са без ток

Актуално
Зимна Стара Загора

Областният управител на Стара Загора Недялко Недялков приканва гражданите да ограничат максимално пътуването на територията на областта и извън нея, поради усложнената зимна обстановка. В целия регион вали сняг и духа силен вятър. В много райони са се образували преспи, като най-критична остава пътната отсечка Мъглиж – Гурково, в района на с. Ветрен.

Началникът на Областно пътно управление Петър Николов с дежурни екипи е на проблемния участък. Там е дислоцирана допълнителна верижна техника, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Временно са затворени за движение пътните участъци Мъглиж – Гурково и Шипка – Шейново.
Над 70 пътно-почистващи машини работят на територията на областта. По информация на Областно пътно управление преспи и снегонавявания има и на път Стара Загора – Нова Загора. Пътищата се чистят и опесъчават.

Отворени за движение при зимни условия за проходите Шипка и Хаинбоаз, като не се допускат транзитно преминаващи тирове в посока Русе.

Над 23 селища на територията на област Стара Загора са останали без ток. В момента екипи на електроразпределителното дружество работят за отстраняване на авариите.

Без ток от 7.00 часа тази сутрин са 6 села от община Братя Даскалови (Братя Даскалови, Медово, Православен, Верен, Марково). В община Стара Загора 14 селища са без ток (Сулица, Остра могила, Казанка, Змейово, Кирилово, Ракитница, Сладък кладенец), информира Атанас Терев – диспечер служба EVN. Към момента екипите на дружеството нямат проблеми с придвижването до подстанциите.

По последни данни проблеми с електрозахранването има в някои села на община Николаево, както и в самия град.
Няма данни за нарушено водоснабдяване на територията на област Стара Загора.

Областният управител Недялко Недялков поддържа постоянна връзка за актуална оперативна информация с членовете на Кризисния щаб за координация.

Още новини