Начало Новини Актуално Земетресение с магнитут 3,5 по Рихтер беше усетено в София

Земетресение с магнитут 3,5 по Рихтер беше усетено в София

Актуално

СофияТрус с магнитуд 3,5 по Рихтер разлюля София в 10,08 часа, съобщиха от Гражданска защита. Земетресението бе усетено във всички райони на града. Епицентърът е в самата столица. Според информация на Европейския сеизмологичен център земетресението е било със сила 3,2 по Рихтер. Земетресенията са две и са станали в един и същи час, съобщават на сайта на Националния сеизмологичен институт.

Трусовете са със сила 3,5 и 3,3 по скалата на Рихтер. И двете са на територията на София.
Епицентърът на по-силния трус е в района на бул. Симеоновско шосе - между кварталите Изгрев и Лозенец. Второто земетресение е с епицентър в района на Мировяне. Читатели сигнализираха, че за минути мобилните телефони са замлъкнали, предаде standartnews.com.
Днешните трусове бяха усетени по-силно от вчерашния трус, който беше с магнитуд 2,5 по скалата на Рихтер. Епицентърът на труса вчера, регистриран в 14.29 ч., беше край Четвърти километър в столицата.
Тази нощ в 3.43 ч. пък е регистрирано земетресение с епицентър на около 130 км югозападно от София, извън територията на страната, съобщиха от Гражданска защита.
По данни на Сеизмологичния институт към Геофизичния институт на БАН земетресението е било с магнитуд 3,4 по скалата на Рихтер и не е усетено на територията на България.
Пред Дарик директорът на Геофизичния институт Николай Милошев заяви, че е малко вероятно да последват нови по-силни трусове.
Агенция Фокус съобщава, че екипи на Гражданска защита - МВР правят огледи за възможни щети от земетресението в София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Земетресението бе усетено на територията на столицата в 10 часа и 11 минути. По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН трусът е с магнитуд 3,5 по скалата на Рихтер, а епицентърът му е в София.
Изпратено е разпореждане до областните дирекции на ГД Гражданска защита - МВР в София и Софийска област за незабавно извършване на огледи и спешно събиране на информация за възможни щети.
Няма данни за пострадали хора. Към момента е постъпила информация за четири случая на паднали комини на сгради в центъра на града.

Още новини