Начало Новини Актуално Земеделският министър откри учебната година в Тракийския университет

Земеделският министър откри учебната година в Тракийския университет

Актуално

Тракийски университет Стара Загора

За мен е изключителна чест, привилегия и сбъдната мечта да бъда тук днес с вас. В годините назад съм бил тук като възпитаник на университета и не съм вярвал, че днес ще бъда пред вас в качеството си на министър. Това каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по време на откриването на учебната година в Тракийския университет в Стара Загора.

Той пожела успех и ползотворна година на студентите и преподавателите. Радвам се, че има ръст на новоприетите студенти тази година, каза министърът и призова първокурсниците първо да научат химна на университета, като поздрав към тях той рецитира първия куплет от химна на Тракийския университет на латински език.

Министър Найденов  преряза лентата на новопостроено общежитие с капацитет за 350 души. От името на премиера той каза, че финансирането на общежитието от правителството е израз на политиката му.

През настоящата учебна година университетът е приел общо 1 416 първокурсници (978 студенти редовно обучение и 438 студенти задочно обучение) в бакалавърски и магистърски специалности, сред които агрономство, зооинженерство, рибовъдство и аквакултури, екология и опазване на околната среда, аграрно инженерство, ветеринарна медицина и други. В Тракийския университет се обучават над 6 500 студенти от България и света. 

На официалната церемония днес присъстваха и кметът на Стара Загора Живко Петров, областният управител Недялко Недялков и зам.-министър на здравеопазването Десислава Димитрова.

Областният управител също приветства студентите за техния  отличен избор за обучение в университета в Стара Загора и подчерта добрите възможности за професионална реализация.

проект Стара Загора

Още новини