Начало Новини Актуално Земеделският институт в Стара Загора ще работи с Франция

Земеделският институт в Стара Загора ще работи с Франция

Актуално

Договор за сътрудничество с Института по животновъдство на Франция подписа директорът на Земеделския институт в Стара Загора ст.н.с.I cтепен д-р Стайка Лалева по време на  посещението си на световното изложение по селско стопанство в Париж.

За деня на френската генетика у нас ще пристигне един камион с животни. Старозагорската специалистка по овцевъдство добре познава френските породи и си е поставила задачата да ги натурализира с българско гражданство. Освен това няколко предварително уговорени срещи на д-р Лалева с представители на водещи френски институции са завършили с договори за сътрудничество, а случайна среща със собствениците на дистрибуторска фирма за хранителни продукти ще ги доведе в Стара Загора, за да договорят износ за Франция. И ако в скоро време българско сирене и консерви се появят по щандовете на френските супермаркети, а в българските стада - френски елитни крави, приносът за това ще е на д-р Лалева, която достойно представи родината си, съобщава от Париж френската журналистка Мила Александрова.

С 1142 изложители и представени 4622 елитни животни, изложението във френската столица е витрина на селското стопанство във Франция, лидер в световен мащаб в иновациите и прогреса в генетиката, а също и в опазване на биоразнообразието и устойчивото развитие.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини