Начало Новини Актуално Земеделските министри от ЕС решават за заразените краставици

Земеделските министри от ЕС решават за заразените краставици

Актуално
Министри по земеделието от ЕСВ средата на следващата седмица ще се проведе извънредно заседание на Съвета на министрите на земеделието в Брюксел. Това обяви зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов, който е на неформално заседание на  Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Дебрецен, Унгария, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.
На това заседание се очаква да бъдат взети решения по отношение на болестта по краставиците, засягащи страните в Европейския съюз. На заседанието ще бъде изслушан еврокомисарят по земеделие Дачиан Чиолош и еврокомисарят по здравеопазване Джон Дали. На неформалния съвет в Унгария, Дачиан Чиолош е обявил, че тази седмица не могат да бъдат взети решения, защото не е идентифицирано откъде идва заразата и по конкретно от коя ферма.

На заседанието Испания и Холандия са поставили въпроси свързани с икономическите последици от заразата. Двете страни претърпяват огромни загуби в областта на земеделието, защото никой не изкупува тяхната продукция нито от крастави, нито от други зеленчуци.

Още новини