Начало Новини Актуално Земеделци се готвят да усвоят неправомерно европари

Земеделци се готвят да усвоят неправомерно европари

Актуално

При проверка началникът на общинска служба "Земеделие" - Гълъбово, Тера Лефтерова констатира драстични нарушения между представените договори от земеделци за наетата земя за обработване и очертаната за европейски субсидии.

От изготвения списък става ясно, че разминаванията са много големи. В един от случаите стопанин от село Мъдрец е представил договори за 16 дка, а е очертал за евросубсидии 1124 дка(?!).
Така само в Мъдрец са очертани 11 800 дка, а са представени договори за 6500 дка, което означава, че ще бъдат усвоени неправомерно 122 000 лева.
Г-жа Лефтерова е изпратила уведомителни писма до нарушителите с искане в едномесечен срок да представят договори за останалата част от земята. Но до момента никой от некоректните земеделски производители не е изпълнил изискването, пише вестник Старозагорски новини.
По повод на констатираните нарушения вчера се състоя среща между началникa на земеделските служби в област Стара Загора към Областна дирекция "Земеделие" Антонина Пройкова и ръководителя на областното поделение на Държавен фонд "Земеделие" Стоян Петров за обсъждане на констатираните нарушения от земеделски производители в община Гълъбово. Изготвеният протокол от срещата ще бъде изпратен в централното управление на Държавен фонд "Земеделие", за да се разпореди техническа проверка на нарушителите.

Още новини