Начало Новини Актуално "Зеленият клъстер" към ТПП дари спални комплекти за децата в социалните жилища от семеен тип в Стара Загора

"Зеленият клъстер" към ТПП дари спални комплекти за децата в социалните жилища от семеен тип в Стара Загора

Актуално

74 висококачествени спални комплекти и зимни завивки получиха децата от центровете за настаняване в Стара Загора от малките и средни компании от новосформирания "зелен клъстер" на ТПП. Предаването на дарението бе в Центъра за настаняване от семеен тип в квартал "Кольо Ганчев".

Най-големите дарители са текстилните компании Наталия АД - с почти половината от спалните комплекти - и Чар ЕООД, които са производители на комплектите. 

С голямо дарение се включва и екипът на Търговско-промишлена палата Стара Загора.

В инициативата участват и местните фирми ЛигълТрек АД, Автоматика Делис ЕООД, Колор-Пласт ООД, Тива Трейд ЕООД и ДоРеМи Травъл ЕООД, както и Златко Танев и Петя Желязкова от клъстера в лично качество.

"Идеята беше да дарим на децата в домовете от семеен тип нещо, от което наистина имат нужда, защото знаем че по Коледа всякакви дарители ги затрупват с храна, което изобщо не е устойчиво", каза един от дарителите Атанас Михнев. "Всъщност акцията започна на Деня на християнското семейство. За да сме сигурни, че ще дарим на децата нещо, от което имат нужда, първо попитахме служителите в центъра какво липса. Оказа се, че това, което им трябва се произвежда от компания, която е част от нашата група - Чар ЕООД. Те осигуриха производството и доставката на цени, дори под производствените и така постигнахме истинска устойчивост, а децата ще спят в спални комплекти, които в България се ползват само от 4 и 5-звездни хотели. Хубаво е, нали? Искаме да благодарим на всички, които се включиха, на най-големите дарители от Наталия АД, на екипа на ТПП и на всички участници в клъстера."

 


"Изключително сме щастливи, че участваме в тази инициатива. С голямо внимание сме приготвили продуктите, като се надяваме, че отговарят на всички очаквания и ще бъдат от полза на децата", сподели пред stz24.com Михаел Димитров от Чар ЕООД. 

Нели Баджакова, директор на Центрове за настаняване от семеен тип в Стара Загора, изказа благодарност и подари на гостите вкусни меденки и коледно-новогодишни картички, изработени от децата и персонала.

"Зеленият клъстер" в ТПП се зароди покрай обученията и работата по проект NGIS - Норвежка подкрепа за зелени иновации, финансиран от Норвежкия финансов механизъм в България, в рамките на който 15 старозагорски фирми посетиха Норвегия и се включиха в обучения и уъркшопи, посветени на кръговата икономика.

 

Още новини