Начало Новини Актуално Зелените зоват здравния министър към диалог

Зелените зоват здравния министър към диалог

Актуално

В липса на диалогичност и използване на тоталитарни методи на управление обвиниха министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов от "Зелена партия - българските зелени". На специална пресконференция в Стара Загора областният лидер на партията Борислав Недев заяви, че "зелените" не могат да се съгласят "парашутист" да застане начело на МБАЛ Проф. д-р Ст. Киркович, и уточни, че партията му ще подкрепи петъчния протест на болничния персонал.

Както е известно, в петък медицинските работници от МБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" ще се съберат на мълчалив протест пред сградата на Регионалната здравна инспекция (РЗИ), пише вестник Старозагорски новини. По същото време там ще се проведе насроченото от министър Константинов общо събрание на акционерите в старозагорската болница за смяна на борда на директорите и на сегашния изпълнителен директор. "Зелените" призовават министъра да отложи заседанието във времето и да премине към диалог със засегнатите страни. Те не могат да приемат едноличното решаване на въпроса, което по думите на Борислав Недев му напомняло "най-добрите практики" на тоталитарния режим. Недев се обяви и срещу назначаването на д-р Петър Атанасов за изпълнителен директор на старозагорската болница, като се аргументира с факта, че той не познава нито персонала на болницата, нито нейните проблеми. Областният лидер на "зелените" бе категоричен, че ако д-р Атанасов бъде назначен, това ще бъде прецедент в 130-годишната история на старозагорското лечебно заведение.
Борислав Недев изрази пълната си увереност, че сегашните действия на здравния министър са само прелюдия към идеята двете болници в областния град да станат едно цяло. Според него и двете трябва да бъдат запазени, тъй като всяка от тях имала своето място и своите предимства."Зеленият" лидер заяви още, че във връзка с последните събития в града на липите партията му смятала да преосмисли отношението си към партията на управляващите и изтъкна, че именно с няколкото десетки нейни гласа през 2007 година в Стара Загора е бил избран кмет от ГЕРБ.

Още новини