Начало Новини Актуално Зелената зона в Стара Загора се разширява

Зелената зона в Стара Загора се разширява

Актуално

зелената зона се разширява

С около 200 места за паркиране се разширява Зелената зона в Стара Загора от 26 ноември 2012 г. Това стана със заповед на кмета Живко Тодоров за въвеждане на режим на кратковременно платено паркиране на моторните превозни средства на централния градски булевард Ц. С. Велики, от западния край на пешеходната зона до бившето кино Ж. Диманов.

Нови 7 паркинг автомата за закупуване на талони за кратковременно платено паркиране са монтирани по северната и южната пътна лента на централния булевард в участъка от ул. Х. Д. Асенов до ул. Ал. Батенберг, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Целта на разширяването на Зелената зона е да се регулира движението на личните автомобили и градския транспорт, като се разтовари централната градска част и се осигури нормален достъп до търговски обекти, банки, зони за отдих и обществени заведения.

С това общият брой на паркоместата става близо 600, а монтираните апарати за самотаксуване са 42. Целта е през следващата година платените места за паркиране да надхвърлят 1 000, за да се въведе и SMS паркиране в Стара Загора.

В момента таксата за 1 час паркиране е 1 лeв и ще се запази до края на годината.

Режимът на паркиране е валиден в работни дни от 08,00 часа до 18,00 часа, а електромобилите и двуколесните превозни средства паркират безплатно на всички паркинги, собственост на Община Стара Загора и в Зелената зона.

Правото на електромобилите да паркират безплатно се установява със стикер, залепен на предното стъкло на превозното средство. Той се издава безплатно за едногодишен период от Общината след подаване на заявление от собственика, придружено от копие на регистрационните му документи.

Още новини