Начало Новини Актуално Зелената зона в Стара Загора ще бъде безплатна на 27 и 28 януари

Зелената зона в Стара Загора ще бъде безплатна на 27 и 28 януари

Актуално

Зелена зона Стара Загора безплатна 27 28 януариНа 27 и 28 януари паркирането в зелената зона в Стара Загора ще бъде безплатно по разпореждане на кмета Живко Тодоров. Това се прави с цел да се облекчи пребиваването на автомобилите в централната част на града след падналия сняг.

Фирмите по почистването са били в готовност за справяне със ситуацията и атмосферните условия не са създали сериозни затруднения в града и общината, съобщи кметът Живко Тодоров. Той и ресорният зам.-кмет Йордан Николов са инспектирали действията на машините и работата по уличната мрежа и пътищата в общината. Няма непочистени пътища и недостъпни села, съобщиха от пресцентъра.

Общо 9 комбинирани машини за разпръскване на магнезиево-солни смеси и снегопочистване на фирма Зауба, работят от 4:00 часа вчера сутринта и до момента, съобщи управителят Николай Недялков. По думите му, положението е овладяно по основните артерии след падналия сняг, днес се почистват по-малките вътрешноквартални улички, но работата на машините е силно затруднена от паркираните автомобили. Няма постъпили оплаквания от ползващите градския транспорт в Стара Загора, както и на горещия телефон в общината.

Телефони за зимна поддръжка на пътищата:

  • общински пътища - Пи Ес Ай, дежурен база Голеш - 0882 988437
  • градска мрежа - Зауба АД, дежурен - 0898 460273
  • сметосъбиране - Зауба АД, дежурен - 0898 460273

Още новини