Начало Новини Актуално Зелената икономика променя облика на Международния технически панаир в Пловдив

Зелената икономика променя облика на Международния технически панаир в Пловдив

Актуално

Зелената икономика с нейните най-съществени елементи, като енергийна ефективност и пестене на енергия, електромобилност, умни къщи и дигитализация, променя облика на Международния технически панаир в Пловдив. Различна платформа за представяне на бизнеса от тези направления ще предложи неговото 76-о издание, което ще се проведе от 19 до 24 септември. То ще сложи и началото на тоталната промяна на Техническия панаир, който ще има нова концепция от следващото си издание през 2023 година.

По традиция в най-иновативното икономическо събитие на България участват производители и търговци от областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните и дигиталните технологии, автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата промишленост, водния сектор, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилната индустрия.

В предстоящия Есенен панаир тези браншове също са представени, но от само от най-изявените фирми, показващи върхови иновации в най-модерните направления, като енергийната ефективност, пестенето на енергия, електротранспорта, екопроизводството, дигитализацията, въвеждането на умни решения във всички сфери на икономиката и бита. Така изложението се пренастройва към нови формати, които открояват най-значимите технологични постижения с практическа приложимост и в синхрон със световните тенденции. То става една по-различна платформа за бизнес активност, подкрепяща ефективни разработки в отговор на съвременните предизвикателства. В ЕСЕН 2022 се включват български компании от почти целия браншови спектър. Силно е чуждестранното участие от Индия, Полша, Чехия, Словакия, Дубай и други държави.

Един от най-важните акценти са системите за намаляване на енергийните разходи, които вече в голяма степен затрудняват и производителите, и домакинствата заради поскъпването на енергоносителите. Различни видове смарт къщи, фотоволтаични модули и елементи, изолации и други приспособления дават решение на този голям проблем.

Концепциите за нова мобилност, която намалява въглеродния отпечатък, са сред главните направления на изложението. Те ще бъдат представени под надслов Предизвикай бъдещето!, а посетителите ще могат да видят някои електрически и хибридни автомобили, батерии, зарядни станции, способи за споделено пътуване и други щрихи от транспорта на бъдещето.

Фокусирането върху най-модерните направления и продукти продължава линията за преструктуриране на специализираните браншови изложби в рамките на Международния технически панаир (www.fair.bg), която започна от предишното издание. Още тогава бяха добавени и съвременни методи за презентиране, за да се отговори на изискванията на бизнеса от 21. век. Сега промените продължават и поставят началото на един съвсем различен панаир с напълно нова концепция, която ще стане реалност от следващата година, заявиха от националния изложбен център.

Още новини