Начало Новини Актуално Заведения в Павел баня ползват незаконно минерална вода и ток

Заведения в Павел баня ползват незаконно минерална вода и ток

Актуално

Заведения в Павел баня ползват незаконно минерална вода и токПод ръководството на Районна прокуратура Казанлък на територията на община Павел Баня е проведена специализирана полицейска операция с участието на служители от РУП – Казанлък, сектор Противодействие на икономическата престъпност при ОДМВР – Стара Загора, служители на Басейнова дирекция – Пловдив, Областна дирекция по безопасност на храните, ВиК Казанлък и EVN – Казанлък.

В хода на проверката е извършен оглед на незаконен сондаж за добив на минерална вода, намиращ се в Павел Баня, който захранва басейн на минерален плаж в града, при който е установено, че в комплекс Плажа незаконно се използва минерална вода за стопански цели. По случая е заведено досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

На същия ден в ПРО ЕАД гр. Павел Баня също е извършена проверка. Направен е оглед на водомер, отчитащ изразходваното количество вода в бар Оазис, отдаден под наем на частно лице. Същият е иззет за техническа експертиза с цел установяване на интервенция върху него. Установено е също, че от складово помещение на държавното дружество има незаконно присъединяване към електропреносната мрежа и незаконно подаване н електрически ток от него към новостроящ се в близост частен хотел. От ПРО ЕАД са иззети фактури, договори, касови ордери, протоколи и др. документи, съдържащи неверни обстоятелства. По случая е образувано досъдебно производство. Служители на ОД Безопасност на храните са установили нарушение в ресторанта на ПРО ЕАД по отношение на произхода, доставката, съхранението и годността на продуктите. Работата по случая продължава.   

Още новини