Начало Новини Актуално Затягат контрола заради студентския празник. Засилено полицейско присъствие по пътищата

Затягат контрола заради студентския празник. Засилено полицейско присъствие по пътищата

Актуално

От днес до четвъртък по пътищата в Старозагорска област и на цялата страна ще има засилено полицейско присъствие, за да бъдат намалени предпоставките за пътни инциденти с участие на автомобили със студенти от и към местата за празнуване.

Пътните полицаи ще проверяват на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и спазване на скоростните режими.
Управителите и охраната на заведения за развлечение и хранене ще бъдат предупредени да вземат превантивни мерки за предотвратяване на опити за управление на автомобили от лица в нетрезво състояние.

За безопасно пътуване по време на предстоящите празници "Пътна полиция" препоръчва на студентите да се погрижат за техническото състояние на автомобила, с който ще се придвижват към местата за празнуване. Добре е пътуването да бъде планирано така, че да се осъществи в светлата част на денонощието. Ако празникът е организиран в рамките на града, в който студентите живеят или учат, е най-добре да оставят автомобила и да си спестят притеснения и рискове. Изключително важно е да не се правят никакви компромиси по отношение употребата на алкохол от водачите. В никакъв случай водачът да не сяда зад волана, ако не е напълно трезвен и не са изминали поне 8 часа от употребата на алкохол. Ако се окаже, че никой не е достатъчно бодър и трезвен, за да шофира по-добре, да се отложи пътуването. Недоспиването и махмурлукът са не по-малко опасни при управление на МПС от състоянието на опиване. Полицията призовава гражданите да подават сигнали при нарушения на обществения ред. По време на студентския празник незабавно да сигнализират на тел. 112 и 166.

Информация: вестник Новината

Още новини