Начало Новини Актуално Затворници чистиха два града

Затворници чистиха два града

Актуално

53-ма обитатели на Старозагорския затвор се включиха в пролетното почистване на Стара Загора и Казанлък. Това съобщи пред медията ни директорът на Затвора Иван Карушков. 40 от затворниците са били на разположение на областния град, а 13 - на града на розите.

"Това бяха лишени от свобода с по-леки присъди, обитаващи т.нар. "общежитие от открит тип", коментира Карушков. Той подчерта, че затворниците са участвали в почистването без охрана и са се върнали в общежитието точно в определеното време. Според него това участие е било своебразна награда за лишените от свобода, които не всеки ден излизали извън общежитието. Карушков посочи, че и в бъдеще ще откликва на подобни инициативи, когато ставало дума за добрия вид на града, пише вестник Старозагорски новини.
"В Стара Загора лишените от свобода почистваха районите около Дом "Майка и дете" и около езеро "Загорка", направи своето уточнение зам.-кметът на Общината Белчо Белчев. Той изрази категоричното си задоволство от работата на затворниците и съобщи, че едната група е събрала 120, а другата - 150 чувала смет.

Още новини