Начало Новини Актуално Затвориха цеха за хляб Загоре АД

Затвориха цеха за хляб Загоре АД

Актуално

Областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора е издала предписание за временно спиране на обект Цех за хляб в Загоре АД. Причините са констатирани пропуски в хигиенно-санитарните норми и техническото оборудване. На фирмата е даден срок до м.септември т.г. да отстрани пропуските.

Репортерската ни проверка, извършена вчера на място, установи, че цехът е спрял производство на 26 април т.г. - тоест няколко часа след връчване на предписанието, пише вестник Старозагорски новини.
"Тепърва ще правим аритметики дали е целесъобразно да изпълним предписанието, или цехът ще остане затворен завинаги", съобщи за медията ни един от съсобственици на "Загоре" АД - бившият депутат от ЗНС Евгений Жеков.
Той твърди, че функциониращият от 12 години цех произвежда най-евтиния хляб в региона в четири разновидности - "Добруджа", бял, диетичен и хляб за диабетици. Бил е разкрит заради поети ангажименти за запазване на работни места по договора за приватизация на старозагорската мелница. В момента в цеха работят 15 души, които може би ще останат без работа, ако предписанията не бъдат изпълнени.
"Безкрайно съм притеснен за тези наши служители, но ние сме една от малкото фирми в България, която стриктно спази изисквания на приватизационния договор", каза още Евгений Жеков.

Още новини