Начало Новини Актуално Затварят с метални прегради пътя Шипка-Бузлуджа

Затварят с метални прегради пътя Шипка-Бузлуджа

Актуално
1IMG 1345 LargeПътят между върховете Шипка и Бузлуджа да бъде затворен с масивни метални прегради за целия зимен сезон, за да се избегнат инциденти. Това предложиха участници в срещата на областния управител Гергана Микова с представители на пътно-поддържащите фирми в областта и на териториалните структури, имащи отношение към зимната поддръжка.
В заседанието участваха и зам. областният управител Димитър Драчев, директорът на РД ПБЗН комисар Стоян Колев, директорът на Областно пътно управление Илия Златев, директорът на РУО Татяна Димитрова, ръководителите на опорни пунктове.
Републиканската пътна мрежа в Старозагорска област е с дължина около 1000 км. Обединението Пи Ес 2014 тази зима ще отговаря за поддръжката на пътищата от първи, втори и трети клас, а Автомагистрали ЕАД и Обединение Магистрали 2014 ще почистват участъците от магистралите Тракия и Марица в Старозагорска област.
Първият сняг на прохода Шипка вече е факт. Снежната покривка в момента е около 3-4 см. От Пи Ес 2014 – фирмата, която отговаря за двата прохода, заявиха, че имат пълна готовност за зимата. Техниката и изискуемите материали са осигурени на 100 процента.
На опорен пункт Гурково се намират 3 машини и роторен снегорин, а на опорен пункт Младежки дом в готовност за действие при снеговалеж са 5 машини плюс една товарачна машина.
Отговарящите за почистването на магистралите фирми също заявиха пълната си готовност за зимния сезон.
Представителите на общините докладваха, че вече имат сключени договори с пътно-почистващи фирми и са отделили необходимите средства за зимната поддръжка.

Още новини