Начало Новини Актуално Засилват данъчния контрол в Стара Загора

Засилват данъчния контрол в Стара Загора

Актуално

Традиционно и тази година в разгара на лятото зачестяват масовите проверки на инспектори от Офиса на Националната агенция по приходите (НАП) в Стара Загора. Започнаха проверките и наблюденията над търговски обекти за хранителни стоки, хранителни борси и питейни заведения. Масираните проверки на магазини, заведения на закрито, нощни клубове, механи кафенета и други ще продължат през целия летен сезон и ще завършат със засичане на счетоводните документи на наблюдаваните търговци, съобщиха от пресцентъра на НАП - Стара Загора.

Инспекторите следят не само дали в обектите се издават касови бележки. Води се статистика за натовареността на заведенията и комплексите, отразяването им в отчетните регистри, изрядни ли са собственици по трудовото законодателство. Инспекторите проверяват и дали заетият персонал има регистрирани трудови договори, отговарят ли цените на действително посочените в менютата и други. Там където е необходимо по преценка на контролните органи ще бъдат извършвани инвентаризации на търговските обекти. При съмнения за укриване на данъци и други факти ощетяващи фиска, на рисковите за бюджета фирми ще бъдат възложени ревизии.
За пореден път насочваме вниманието на гражданите, при закупуване на стока или услуга да изискват винаги касова бележка. При отказ или получаване на служебен вместо фискален бон, лицата могат да подадат своя сигнал на информационния телефон на НАП 0700 18 700.

 

Още новини