Начало Новини Актуално Засилен интерес към електронната фактура за ток, отчитат от EVN Bulgaria

Засилен интерес към електронната фактура за ток, отчитат от EVN Bulgaria

Актуално
Стара Загора

Броят на бизнес клиентите на EVN Bulgaria, ползващи услугата електронна фактура („е-фактура”), е нараснал четири пъти. Предимствата и ползите на електронната услуга бяха потвърдени и  по време на проведените в периода 4-6 октомври EVN Бизнес Дни 2010, в рамките на които представители на големия бизнес и на общините, в областите Пловдив, Бургас и Стара Загора, се срещнаха с мениджъри на EVN Bulgaria.

На бизнес-форума беше поканен и представител на Национална агенция за приходите, който потвърди законовата съобразност на „е-фактурата”.
Услугата „е-фактура” се предлага от EVN Bulgaria от месец май 2010 г. в сътрудничество с Борика-Банксервиз АД и е част от кампанията на дружеството за популяризиране на новите по-лесни и удобни начини за предоставяне на информация  за консумирана енергия. Само за първите четири месеца от началото на кампанията броят на бизнес клиентите, заявили желание да ползват услугата, се е увеличил четири пъти, съобщиха от пресцентъра на дружеството. 
„Е-фактура” представлява подписан документ с валиден електронен подпис, напълно равностоен на издаваните досега фактури на хартиен носител. „Е-фактурите”, получавани чрез системата eFaktura.bg, отговарят на изискванията на Закона за електронния документ и електронния подпис, Закона за счетоводството и Закона за ДДС. Цифровият сертификат или универсалният електронен подпис гарантира автентичността на произхода и ненарушимостта на съдържанието на документа, който се изпраща на посочения от клиента електронен адрес. По този начин клиентът разполага със своята фактура по всяко време. Друг позитивен ефект от ползването на „e-фактура” е приносът за опазването на горите и околната среда.
Наред с основната тема на ЕVN Бизнес Дни 2010, представителите на бизнеса имаха възможност да се запознаят и с различни аспекти от дейността на дружеството, както и да проведат открит диалог с мениджърите на ЕVN Bulgaria.  Проявата EVN Бизнес Дни 2010 следва политиката на дружеството за прозрачно и коректно сътрудничество с бизнеса, основано на взаимно доверие. Получената директна обратна връзка ще допринесе още повече за добрия диалог между представителите на бизнеса и EVN Bulgaria.

Още новини