Начало Новини Актуално Засаждат в Старозагорско 4100 фиданки

Засаждат в Старозагорско 4100 фиданки

Актуално

Звено Озеленяване и комунална дейност към Община Стара Загора ръководи и тази година засаждането на 4100 броя малки фиданки от 8 вида широколистни дървета на територията на Община Стара Загора и някои селски общини. Засадени са 100 дървета Каталпи в градинката на Езерото.

Предстои нови цветни видове да разхубавят зелените площи на парковете при лятната кампания на зацветяване. Ще бъде засадена и атрактивна храстова растителност в парк 5-ти октомври и пространството около Община Стара Загора, пише вестник Национална бизнес поща.
Във връзка със сигнали на граждани, от звеното уточняват, че в парк Аязмото, както и в града се извършва санитарна резитба на растителност. В Парк Аязмото до двете дървета Гинко билоба са отстранени две дървета от вид глидичия триакантус. Едното е изсъхнало и опасно за падане върху преминаващи хора. Другото дърво засенчва Гинко билоба, а на територията на целия парк има само два екземпляра.

Основно резитбата на дървета в Аязмото е насочена към отстраняване на изсъхналия бор, което е санитарно мероприятие. Приложението му в парка е видно навсякъде - кътове с места за сядане, дървени стъпала, баражни съоръжения с противоерозионен характер.
Служителите на звеното извършват мерки за ограничаване на неправомерно паркиращите коли в тревните площи на градината до бивша баня Пиперка (градина Тополите). За целта със съдействието на звено Паркинги и гаражи са трасирани и вече поставени дървени стълбчета на 0,5 м от бордюра по външните страни на градината. Този опит се оказа успешен в борбата с неправомерно паркиращите автомобили в тревната площ на Жабките вече пета година, коментира ръководителят на звено Озеленяване и комунална дейност инж. Галя Караджова.

Още новини