Начало Новини Актуално Зърнопроизводители, засрамете се заради пенсионерите!

Зърнопроизводители, засрамете се заради пенсионерите!

Актуално

Заплахата с блокиране на пътищата с трактори стана перманентен рефрен на зърнопроизводителите винаги когато се чертаят параметрите на републиканския бюджет или когато им забавят националните плащания.

Може би скрити зад затъмнените си стъкла в черните джипове, които карат, крупните зърнопроизводители не виждат, че в кофите за боклук ровят не само роми, но и пенсионирани български учители, инженери и т.н. Защото с пенсии от 135 - 150 лева те и хляб трудно си купуват - същият този, за който хората от черните возила осигуряват суровината, информира вестник Старозагорски новини. Все по-скъпа след всяко увеличение на субсидиите. От вчерашните изявления на зърнарите разбрахме, че субсидиите им не стигат за техника. Да, но инвестицията за техника е еднократна, а субсидиите - перманентни, така че всеки на свободния пазар си прави аритметиката години напред в какво и кога да инвестира, както е във всички други бизнес-отрасли, без значение дали става дума за високи технологии, или за производство на свещи например. Само аритметиката на пенсионерите няма как да излезе, тъй като към настоящия момент техните приходи са константна величина, с анонс за светло бъдеще с 10 - 15 лева отгоре от догодина.
Е, г-да с тракторите! Не ви ли е неудобно! Поне пред хората с белите коси, пък и не само пред тях!
Но явно наглостта ви ще продължи, докато от ДФ Земеделие не обявят поименно колко субсидии са получили по-крупните зърнопроизводители. И дали няма да се окаже, че точно те са предводители и на настоящия протест с тракторите! А ако от фонда продължават да мълчат с информацията, в обществото ще остане привкус, че са налице корупционни практики! В полза на тези с джиповете и тракторите, и на отделни чиновници, но в ущърб на пенсионерите, лекарите, средния и дребния бизнес и т.н.

Още новини