Начало Новини Актуално Зърнопроизводители протестираха с над 250 трактора и комбайни в Стара Загора

Зърнопроизводители протестираха с над 250 трактора и комбайни в Стара Загора

Актуално
протест зърнопроизводители Стара Загора

Над 250 трактора и комбайни се включиха в протестното шествие на зърнопроизводителите в Стара Загора. В километрична колона тежките машини обикаляха над 2 часа по възловата пътна артерия - бул. Патриарх Евтимий, с включени светлини и клаксони.

Проблемът с парите в момента е най-малкият. Искаме ясни правила, искаме ред - всеки земеделец да знае кога и как ще си получава парите, как ще се очертава земята, тъй като всяка година се сменят правилата, коментира председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Радослав Христов.

Той заяви още, че поети ангажименти от страна на изпълнителната власт, подписани от премиера Бойко Борисов, от заместника му Симеон Дянков и от земеделския министър Мирослав Найденов, не се спезват.

Това създава един хаос и несигурност. Няма как да правим устойчиво европейско земеделие по този начин, категоричен е Христов.

Ако не бъдат удовлетворени исканията на зърнопроизводителите, напрежението може да ескалира и протестът да излезе от рамките на мирната форма, каза още председателят на НАЗ.

Протестът в Стара Загора е подкрепен от производителите на биологични продукти и от фермери.Още новини