Начало Новини Актуално Заради изтекъл лиценз на апарат онкоболни от Пловдив идват на лъчетeрапия в Стара Загора

Заради изтекъл лиценз на апарат онкоболни от Пловдив идват на лъчетeрапия в Стара Загора

Актуално

Още от миналата седмица онкоболни от Пловдив провеждат нужното лъчелечение в отделението в Стара Загора. Няма никакви проблеми с лечението на нашите пациенти. Това каза управителят на диспансера в Стара Загора д-р Петьо Чилингиров.

Проблемът с обслужването на пациентите с онкологични заболявания от Града на тепетата се появил заради изтекъл лиценз за дейността на линейния ускорител, пише вестник Старозагорски новини.

От 1 ноември разрешителното не било подновено, тъй като е изтекъл срокът, в който той може да бъде експлоатиран. Това довело до спирането на апарата, уточняват от здравното министерство. Лично здравният министър д-р Стефан Константинов е поел случая и е разпоредил нуждаещите се болни да бъдат насочени към онкодиспансерите в Стара Загора и Хасково, в Националната онкоболница, както и към универститеските болници "Царица Йоанна" в София и "Свети Георги" в Пловдив.
В Стара Загора пловдивските пациенти ще се лекуват до края на годината, когато се очаква проблемът с апаратурата да бъде разрешен. Според д-р Чилингиров "гостите" няма да попречат на пациентите от старозагорски регион, дори и този срок да бъде удължен.

Още новини