Начало Новини Актуално Започват засилени проверки по заведенията

Започват засилени проверки по заведенията

Актуално
проверки заведения

Във връзка с наближаващите религиозни и официални празници, изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов разпореди засилени проверки на заведения за обществено хранене и обекти за търговия с храни в цялата страна. Те ще продължат до 7 януари 2013 година.

Ще се следи за регистрацията на обектите, съответствието на сграден фонд и оборудване с действащото законодателство, спазването на процедурите по системите за безопасност на храните, както и произхода и качеството суровините. Инспектори от Агенцията ще проверяват и заведенията за обществено хранене, намиращи се на територията на обекти за отдих и почивка (хотели, курортни комплекси), предлагащи услугата all inclusive.

Особено внимание ще се обръща на традиционните за съответните празници храни, които потребителите консумират. Ще се следи за произхода, срока на годност и условия на съхранение на продуктите, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

По време на почивните дни около Коледните и Новогодишни празници във всички Областни дирекции по безопасност на храните ще бъдат осигурени дежурни инспектори, като сигнали на граждани ще се приемат на горещия телефон на Агенцията – 0700 122 99 (всеки ден от 8:00 до 21:00 часа за цялата страна).

Още новини