Начало Новини Актуално Започват консултации за изграждане на втора връзка на Стара Загора с магистрала Тракия

Започват консултации за изграждане на втора връзка на Стара Загора с магистрала Тракия

Актуално

Аргументите за неотложно изграждане на връзка (западен подход) на Стара Загора с АМ Тракия изложиха днес пред министър Росен Плевнелиев кметът на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев, Областният управител Йордан Николов, заместник-кметът проф.Димитър Динев.

В срещата в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) участваха и депутатите от ГЕРБ Недялко Недялков, Живко Тодоров, Иван Колев и Нели Калнева и от ДСБ – Иван Иванов. От страна на МРРБ са били и заместник министрите Георги Прегьов и Екатерина Захариева, а също и експерти от Агенция Пътна инфраструктура– уточни кметът проф.Светлин Танчев, съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора.
На срещата бе изразена политическа воля за намиране начин за реализирането на исканата от нас връзка с магистралата. Тази връзка е самостоятелен от магистралата и належащ проект, искане на целия град. На срещата получихме и високата оценка на министъра за темповете на развитие на Стара Загора и региона-  информира проф.Танчев. От началото на следващата седмица започват срещи на ниво експерти и консултанти за уточняване на подробностите около проекта за изграждането на връзката на Стара Загора с магистралата.

Още новини