Начало Новини Актуално Започва укрепване на дигата на р. Соколица

Започва укрепване на дигата на р. Соколица

Актуално
р. Соколица

Детайлно съм запознат с проблемните места в общините Гълъбово и Раднево и предвид предстоящото затопляне и топенето на снеговете трябва спешно да извършим укрепване на критичните участъци, за да не допуснем повторно наводнение на домовете на хората, заяви в Гълъбово областният управител на Стара Загора Недялко Недялков.

Той е категоричен, че до седмица трябва да се извърши спешно укрепване на отнесените от водната стихия участъци от дигата на р. Соколица, до които е възможно да се стигне с техника, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

Недялко Недялков свика работна среща и направи отново обстойно обследване на скъсаните участъци на дигата на р. Соколица в с. Обручище заедно със заместника си Димитър Драчев, с представители на Областния кризисен щаб, кметовете на Обручище, Гълъбово и Раднево и представители на Мини Марица изток ЕАД, ТЕЦ AES Гълъбово, ТЕЦ КонтурГлобал Марица изток 3 и Брикел.

Мините и ТЕЦ AES Гълъбово ще осигурят багер, булдозер и камиони. През следващите дни ще се укрепи речната стена в центъра на с. Обручище (до моста), а укрепителните дейности по северния участък (Саваците) ще се извършат при по-подходящи метеорологични условия, след оттичане на водата. В момента там е невъзможно да се извършват каквито и да било строителни дейности, категорични са участниците в огледа.

Ще се почисти и р. Бяла Рада в северните части, за да се обезопасят домовете на хората.

Още новини