Начало Новини Актуално Започва строителството на мол на 9 етажа до автогарата на Стара Загора

Започва строителството на мол на 9 етажа до автогарата на Стара Загора

Актуално

Работата по проекта за изграждане на мол в строителното петно западно от Старозагорската автогара не е прекъсната. Напротив, вече сме в процедура на издаването на разрешителното за строеж, каза изпълнителният директор на инвеститора RESB (Real Estate Services Bulgaria) Петър Дудоленски. Запазва се и обявената инвестиция от 72 милиона евро за този обект.

Икономическата ситуация не оказва влияние върху нейния размер, защото разполагаме със собствено финансиране, поясни г-н Дудоленски.

Проектът на сградата е напълно готов. Архитектурата е много раздвижена и обединява три на пръв поглед отделни тела. Надземната част ще се състои от 9 етажа заедно с партера, уточнява вестник Национална бизнес поща.
Въпреки кризата, 2009 г. беше изключително успешна за RESB. През март открихме Mall Plovdiv със 100% заетост. Междувременно реализирахме успешната му продажба и това е несъмнен успех в условията на световна финансова криза, подчерта Петър Дудоленски. В същото време значителен прогрес бележи строителството на Mall Pousse, който компанията също изгражда със собствени средства. RESB работи усилено и по друг голям свой проект - Park Tower в София.

Нуждата от атрактивни търговски площи остава налице. Затова интересните имоти, независимо от сектора, запазват своята стойност, казва Петър Дудоленски. Изпълнителният директор на RESB очаква реално раздвижване на пазара за недвижими имоти през тази година, което ще се засили още повече през 2011 г. Общата стойност на инвестициите на RESB вече възлиза на повече от 300 милиона евро, разпределени в строителството на над 250 000 кв.м търговски и офис площи.

мол Стара Загора мол Стара Загора мол Стара Загора

Още новини