Начало Новини Актуално Започва ремонтът на ЦДГ №8 в Стара Загора

Започва ремонтът на ЦДГ №8 в Стара Загора

Актуално

Стара Загора На 20 август в 10 часа в ЦДГ №8 кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев ще подпише Акт 2, с който реално ще бъде даден старт на ремонтните дейности в учебното заведение, съобщиха от .пресцентъра на кметската администрация. Строителните работи трябва да приключат не по-късно от 60 дни, след подписването, и възлизат на стойност 840 000 лв.

Ще бъде извършен основен ремонт на досегашната сграда на детската градина, която има капацитет за пет групи. Предвидена е топлоизолация, фаянс, смяна на дограмата, саниране и др.
Новата сграда е в груб строеж от 1996 г. Тя е проектирана първоначално за детска ясла. Впоследствие Общинският съвет решава да се завърши като втората част от ЦДГ № 8 Българче. Новата част има капацитет за три нови групи малчугани. На първо ниво е предвидено изграждането на нов кухненски блок и столова, спални, занимални и др. екстри.
Миналата седмица започна ремонтът и на I ОУ Георги Бакалов. Там строителните дейности са на стойност 318 000 лв. и трябва да приключат до 13 септември.

Още новини