Начало Новини Актуално Започва ремонта на моста на бул. Патриарх Евтимий в Стара Загора

Започва ремонта на моста на бул. Патриарх Евтимий в Стара Загора

Актуално
1мост2018През летните месеци започва изпълнението на проекта за реконструкция на моста на бул. Патриарх Евтимий, който преминава над жп линията в Стара Загора. На 30 май ще се подпише Акт 2 и строителят започва да работи, съобщи кметът на града Живко Тодоров. Срокът за изпълнението е 4 месеца. Проектът е сложен, движението по моста ще се затваря поетапно. През летните месеци ще има неудобства, но ще се облекчи значително трафика след това, убеден е градоначалникът. По думите му, проблемът е, че строителните дейности трябва да се съгласуват с ж.п. транспорта, влаковете ще се движат и ще се работи само в „прозорците“, в които има разрешение за работа, което усложнява ремонта. До есента се надявам той да завърши и да се похвалим с реализирания проект, каза още Тодоров.
Два тежки проекта изпълняваме в момента - за площада и главната улица, и за Аязмото.Намерената археология пред общината бави нещата, но смятам, че ще се завършат успешно, не се претупва работата. Има допълнителни дейности, които трябва да се извършат по проучване и консервиране на намерените гробове, да се избере начин как да бъдат експонирани. Има идея от директора на музея Петър Калчев, да се направи подход към гробницата. Надявам се до празника на града, 5 октомври, да имаме завършен център, сподели Тодоров.
Той съобщи, че има още много неща, които му се иска да бъдат направени за Стара Загора. Имаме още хубави проекти за града, но трябва да го правим по приоритети, на етапи, защото изискват сериозен ресурс. Сега ремонтираме ул. Отец Паисий, скоро ще започнем улиците Руски и Св. княз Борис, край пощата павираната улица има сериозна нужда от обновяване. Ще завършим Аязмото, ще тръгнем с Руския пазар, който също трябва да бъде обновен, продължението на парк Артилерийски предстои, централната част, много училища и детски градини се реновират тази година. С Камарата на архитектите имаме заложени приоритети за бъдещото развитие на града – в западна посока продължението на бул.Славянски да бъде проектирано, към Старозагорските бани, в западна посока да се развива градът, каза още кметът на Стара Загора.

Още новини