Начало Новини Актуално Започва ремонт на Дома за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора

Започва ремонт на Дома за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора

Актуално
ремонт

На 12 октомври кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев ще подпише Договор за изпълнение с представител на фирма Монолит АД, която спечели обществена поръчка Дом за възрастни хора с физически увреждания с отделение за рехабилитация в Стара Загора - I част - подмяна на дограма по проект Красива България.

Днес на работна среща бяха обсъдени графикът и организацията около предстоящия ремонт в Дома в Стара Загора. Срещата бе свикана в ранния следобед от заместник-кмета на Община Стара Загора Мария Динева. Участваха директорът на дома д-р Влашка, началник на отдел Здравеопазване и социални дейности в Община Стара Загора д-р Антония Тодорова и на отдел Инвестиции и управление на проекти инж.Милена Димитрова, както и управителят на фирмата-изпълнител Монолит АД - Хасково инж. Иван Гавриков, съобщиха от пресцентъра на общината. В Дома днес е предвидено и общо събрание за разясняване на предстоящите действия по пребазиране във връзка с ремонта.
Срещата  в Община Стара Загора се организира експедитивно веднага след публикуването тази сутрин на Определение, с което Върховният административен съд на РБългария  отхвърля жалбата на строителната фирма ПГС АД – гр.София  срещу Определение  №1079 от 14.09.2010 г. на Комисията за защита на Конкуренцията /КЗК/. То определи, че допуска предварително изпълнение на Решението на Кмета за определяне на изпълнител на ремонта на сградата.

Седем бяха фирмите, подали оферти за участие в процедурата процедурата по открита обществена поръчка по проект Дом за възрастни с физически увреждания с отделение за рехабилитация, гр. Стара Загора - I част - подмяна на дограма - Информат ООД - Стара Загора, ПСГАД- София, Стройкомерс ЕООД - София, Загора ЕАД, СД Рудин, Диневи,Желев и сие, Консорциум за инженеринг, проектиране и изграждане ДЗЗД - София и МонолитАД - Хасково.
Обектът се финансира по проект Красива България за 528 785 лв. Община Стара Загора участва с финансов принос от 128 812 лева.
Сумата от над половин милон лева е за подмяна на дограмата по фасадата на сградата, входните врати на стаите на домуващите, вратите на санитарните помещения, довършване на оповестителната инсталация, боядисване на част от коридорите.
На 15.07.2010 г  тази година кметът проф. Светлин Танчев подписа споразумението с Министерството на труда и социалната политика по проект Красива България за ремонт на Дома за възрастни хора с физически увреждания.

Още новини