Начало Новини Актуално Започва реконструкцията на моста на река Тунджа при Бузовград

Започва реконструкцията на моста на река Тунджа при Бузовград

Актуално

Стара ЗагораЗапочва реконструкцията на моста на река Тунджа при Бузовград. Това съобщи заместник областният-управител на Стара Загора Галина Стоянова, след проведената на  3 август 2010 г. работна среща  с началника на Областно пътно управление Петър Николов и Христо Христов – отговорник на обекта и представител на фирмата изпълнител Пи Ес АЙ, съобщиха от пресцентъра на областна администрация Стара Загора.

Пет години жителите на 6 села в община Казанлък бяха в мъчително очакване да бъде ремонтиран опасния мост на река Тунджа. Месец ноември 2010 година е срокът, в който обектът трябва да бъде завършен, е станало ясно след обсъждане на графика за изпълнение на дейностите по реконструкцията.
В резултат на настояване и многократни  действия от страна  на Областна администрация – Стара Загора, беше извършен оценителен доклад от специалисти на Агенция пътна инфраструктура.  Въз основа на него са отпуснати 800 хил. лв. по програма Аварийни обекти. Средствата са осигурени съгласно количествено-стойностна сметка на  фирмата изпълнител Пи Ес АЙ. Подписан е договор с нея, избрана е и надзорната фирма. Очаква се да бъде създадена организация и ремонтните дейности да започнат реално. Движението  по моста няма да се спира, това може да се  наложи едва към края, когато се полага асфалта, обясняват от Пи Ес Ай. Те ще имат ангажимента да уведомят КАТ и РПУ – Казанлък за строителството.

Още новини