Начало Новини Актуално Започва премахването на незаконните кабелни мрежи в Стара Загора

Започва премахването на незаконните кабелни мрежи в Стара Загора

Актуално
Незаконни кабелни мрежи

Започват съвместни проверки между община Стара Загора и Регионална дирекция Национален строителен контрол (РДНСК) за установяване на законността на монтираните мрежи за електронни съобщения и услуги. Това стана ясна на среща между кмета проф. Светлин Танчев и началника на РДНСК - Стара Загора инж. Христо Щерев.

Проверката е във връзка с разпореждане на ДНСК от 15.02.2011 г. до всички регионални организации в страната и започна от кв. Железник и от мрежите, прекарани въздушно, което по закон не е разрешено. Координатор на дейността от страна на Община Стара Загора е инж. Ангел Стоманярски, началник отдел Контрол по ЗУТ.

Съставен е констативен протокол за много установени в квартала незаконно поставени кабелни мрежи върху стълбовете за улично осветление на Община Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на общината. При съвместната проверка бе установено, че няма сключени договори за използване на стълбовете и всички 27 кабелни оператори в общината бяха известени от РДНСК за тази констатация. До момента никой от операторите не е съобщил за своя собственост върху кабелните мрежи, разположени незаконно.

Срокът за премахването на незаконно поставените мрежи да бъде удължен до 25 април – в интерес на ползвателите на Интернет и кабелна телевизия в кв. Железник. От първия работен ден след празниците, 26 април, мрежите ще бъдат премахнати от екип от Община Стара Загора.

Още новини