Начало Новини Актуално Започва набирането на проектни предложения по програмата Интелигентна Енергия – Европа

Започва набирането на проектни предложения по програмата Интелигентна Енергия – Европа

Актуално

Европейската комисия публикува условията за търга за набиране на проектни предложения в рамките на програмата Интелигентна Енергия - Европа 2010. Програмата финансира дейности в областта на енергийната ефективност, възобновяемите енергийни източници и енергоефективния транспорт. Бюджетът на програмата за тази година е 56 милиона евро. Безвъзмездното финансиране е до 75% от общите допустими разходи по проектите.

Желаещите да представят своите проектни предложения, могат да го направят до 24 юни 2010 г, 17:00 часа местно време в Брюксел. В помощ на кандидатстващите Министерство на икономиката, енергетиката и туризма организира Национален информационен ден на 30 март 2010 г. Той ще се проведе в зала "Витоша" на Интер Експо Център в София (бул. "Цариградско шосе" 147).

Повече информация за събитието, както и регистрационна форма, могат да се намерят в секцията Актуални теми на интернет страницата на МИЕТ – www.mee.government.bg.

Информационният ден е част от инициативите за популяризиране на европейската рамкова програма и се провежда в съответствие с приоритетите на правителството за по-добро усвояване на европейските фондове.

Програмата Интелигентна енергия – Европа ще бъде представена от експерти на ЕК, а финансисти, които работят по европейски програми и специалисти от МИЕТ и МРРБ ще запознаят участниците с възможностите за кандидатстване по европрограмата, както и по оперативните програми на ЕС.

Още новини