Начало Новини Актуално Започва изграждането на мултифункционална учебна зала към Медицински факултет на Тракийския университет

Започва изграждането на мултифункционална учебна зала към Медицински факултет на Тракийския университет

Актуално

Започва изграждането на мултифункционална учебна зала към Медицински факултет на Тракийски университет в сградата на Морфологичен блок. 

Това ще бъдат две зали в сградата на бившия физкултурен салон, който не се използва повече от 10 години и е в недобро състояние, обяви при откриването на строителната площадка ректорът проф. д-р Добри Ярков.

"Интересът към факултета е огромен през последните години. Успяваме да запълним държавната поръчка 100%, има много голям интерес към платено обучение. Специално към Медицински факултет адмирации към ръководството, че със същата материална база, с която разполагат от години увеличиха значително броя на студентите в редица специалности", допълни проф. д-р Добри Ярков. 

"Имаме повече кандидат-студенти по медицина от чужбина, двойно се е увеличил броят на англоезичните студенти. Това ще са зали, които ще обслужват всички специалности в Медицинския факултет и вярвам, че ще се радват на тях не само преподавателите, но и студентите", допълни още ректорът. 

Според декана на Медицинския факултет проф. д-р Юлиан Ананиев изграждането на мултифункционалната учебна зала ще бъде поредна стъпка в разширяване на базата на факултета. 

"Въпреки че през последните четири години дейността в тази посока не е прекъсната, това ще бъде може би след 6 месеца "перлата" в Медицинския факултет, осигурявайки ни втората по големина зала на територията на факултета, защото всяка една стъпка нататък в кариерното развитие на студентите е свързана с обновяване на базата", подчерта деканът.

Двете лекционни зали ще са предназначени за 280 човека. Те трябва да бъдат готови до 6 месеца. Инвестицията е за близо 1 милион лева. Средствата са на Тракийски университет. 

Автор: Светла Тенева

 

 

 

Още новини