Начало Новини Актуално Започнаха летните практики в Мини Марица изток ЕАД

Започнаха летните практики в Мини Марица изток ЕАД

Актуално
Мини Марица изток

От края на юни стартираха летните практики за студенти и ученици в най-голямото въгледобивно дружество в България. 125-има студенти от Минно-геоложкия университет Св. Иван Рилски и 24-ма ученици от Професионалната гимназия по електротехника Г.С. Раковски – Стара Загора, ще преминат учебни и производствени практики в Мини Марица изток ЕАД, съобщиха от пресцентъра.

Второкурсниците от МГУ от специалността Механизация на мините и компютърни приложения в машиностроенето ще преминат учебна практика по минна и ремонтна техника. Студентите първи курс Открита разработка на полезни изкопаеми ще бъдат на минна практика по открит добив на въглища.

Третокурсниците от специалността Електроенергетика и електрообзавеждане ще имат учебна електротехническа практика, а колегите им от Маркшайдерство и геодезия – производствена практика по маркшайдерство при открита разработка на полезни изкопаеми.

Учениците от ПГЕ Г. С. Раковски – Стара Загора, са единадесетокласници от специалността Електрообзавеждане на производството.

Преди началото на практиката стажантите се запознават с историята и дейността на дружеството с прожекцията на филм за Мини Марица изток и получават информационни и нагледни материали.

Летните практики за студенти и ученици в Мини Марица изток ЕАД са традиция с над 15-годишна история.

Още новини