Начало Новини Актуално Започна строителството на Завод 3 на Ате Пласт ООД в Индустриална зона Загоре

Започна строителството на Завод 3 на Ате Пласт ООД в Индустриална зона Загоре

Актуално

Строителните дейности по проекта Разширение на съществуващо производство чрез изграждане на нов завод за производство на флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки са вече в ход. Със стартирането на Новата 2022 година започнаха и изкопните работи на третия завод на компанията, който се предвижда да бъде с изключително модерна, съвременна архитектура. С този проект Ате Пласт ООД получи сертификат за инвестиция клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ), припомнят от дружеството.

Очакванията са до края на тази година Завод 3 да бъде завършен. Новите модерни машини за него вече са поръчани и средата на година трябва да пристигнат. Новият завод ще се простира на 6,5 дка с прилежащите складове, като цялата закупена площ в Индустриална зона Загоре е 20 дка.

По последни данни проекта ще надмине първоначално заложената инвестиция от 10 млн. лв., поради настоящата инфлация и постоянно покачващите се цени на материалите. С тази инвестиция Ате Пласт ООД цели да удвои, дори утрои капацитета на компанията за печатни опаковки, който към момента е 2000 тона/годишно. Мария Жекова, управител на Ате Пласт ООД сподели, че към момента натовареността в Завод 2000 - за производство на флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки е огромна, поради увеличеното търсене на сигурни опаковки в ситуацията с ковид кризата през последните две години. Новият Завод ще поеме тази натовареност и ще позволи на компанията по-голяма гъвкавост и възможност за предоставяне на по-къси срокове за изпълнение.

Ате Пласт ООД ще продължи през 2022 г. и разширяването на складовите пространства на територията на Завод 1000 - Екструдиране и Конфекция, изграждайки още 3 модерни халета на обща площ от 2100 кв. м, съобщиха от фирмата.

Ате Пласт ООД e водещ производител на гъвкави полимерни фолиа и опаковки за индустрията. Широката производствена гама на Ате Пласт включва фолиа и опаковки за хранително-вкусовата, строителната, мебелната, хигиенната и санитарна промишленост. Компанията разполага с монослойни и многослойни раздувни екструдерни линии, широк набор от конфекциониращи автомати, флексопечатни машини и кашираща машина. В своето продуктово портфолио фирмата предлага и 4 варианта на зелени опаковъчни изделия, които ще намалят замърсяването на околната среда и ще изпълнят новите изисквания на потребителите за по-устойчиво развитие.

Още новини