Начало Новини Актуално Започна ремонт на централния булевард в Стара Загора

Започна ремонт на централния булевард в Стара Загора

Актуално

ремонт централен булевардОбщина Стара Загора започна строителните работи за цялостна рехабилитация на тротоарните настилки на централния булевард Цар Симеон Велики в областния град. Те обхващат участъка между бул. Св. Патриарх Евтимий и ул. Х.Д. Асенов.

Изпълнител на ремонта е обединение Пи Ес, а стойността е 373 571 лева. За срок от 30 дни ще бъде извършен демонтаж и извозване на 8 750 кв.м тротоарни настилки, основата ще бъде почистена и подравнена и ще бъде положен пясък с дебелина 10 см. Строителните дейности включват още коригиране на шахти, изграждане на тротоарна настилка със сиви бетонови плочи - бехатон с дебелина 60 мм и поставяне на бетонови бордюри, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Общо 1,5 млн. лева са заложени в бюджета за 2013 г. за основен ремонт на централния булевард Цар Симеон Велики с нови тротоари и озеленяване.

Общинското ръководство предвижда мащабна рехабилитация и обновяване на улици от първостепенно значение за града. Очаква се в скоро време да бъде одобрен проект за 10 млн. лева по схема Зелена и достъпна градска среда, който включва комплексно благоустрояване на улици с нова настилка, отводнителни шахти, пешеходни пътеки и тротоари, включително обновяване на зелени площи и междублокови пространства. Основният пакет с обекти за интервенция включва цялостна рехабилитация на ул. Ген. Столетов и ул. Христо Ботев, заедно с градините Доша Николова и Берое и две междублокови пространства на стойност 5,250 млн. лева.

Още новини