Начало Новини Актуално Започна одит на Oбластната администрация в Стара Загора

Започна одит на Oбластната администрация в Стара Загора

Актуално

Трима одитори от Сметната палата ще проверяват дейността на Oбластна администрация - Стара Загора, в това число и всички извършени заменки и продажби за периода от 1 януари 2008 г. до август 2009 г., когато стана смяната в управлението. Изборът на Старозагорска област е станал на случаен принцип. Заповедта е от 7 септември т.г., а проверяващите са започнали своята работа на следващия ден.

Ако в хода на проверките бъдат открити нередности или злоупотреби, ще се ревизира дейността на Областната управа и в предходни години и ще бъде сезирана Прокуратурата. При констатиране на пропуски в изготвения одитен доклад ще бъдат направени предписания за отстраняването им от новото областно ръководство с фиксиран срок, , пише вестник Старозагорски новини.
"Ще поискам ревизия на двата мандата на предишния областен управител. Смятам, че е редно всеки, който е заемал такава длъжност, да бъде ревизиран, за да се знае какво наследство е оставил след себе", коментира вчера областният управител Йордан Николов. Той е категоричен, че в края на мандата си ще поиска ревизия и за собственото си управление.
След като бъде готов одитният доклад и приет от Сметната палата, констатациите ще бъдат огласени пред медиите заради предизборното обещание на ПП ГЕРБ за прозрачност, каза още Николов.

Още новини