Начало Новини Актуално Започна облагородяването на болничния комплекс в Стара Загора

Започна облагородяването на болничния комплекс в Стара Загора

Актуално

Изсичането на храсти и избуялата растителност в района на болничния комплекс в Стара Загора започна миналата седмица, съобщи зам.-кметът на областния град Белчо Белчев. Екипи, изпратени от Общината, кастрят обраслия двор в района на психодиспансера. Акцията е част от съвместната кампания, подета от местната Комисия за обществен ред и сигурност и ОД на МВР в Стара Загора.

Тя предвижда да бъде повишена сигурността в района на болничния комплекс в Стара Загора, като бъде осигурен редовен полицейски патрул, охрана и разчистване от полусъборени и запуснати сгради.
Идеята е да бъде пресечено и преминаването през комплекса на хора, които нямат работа в МБАЛ Проф. Д-р Стоян Киркович и диспансерите.

От Община Стара Загора са се заели да подготвят документите за събаряне на самосрутващите се сгради. Проектът за осигуряване на охрана вече е одобрен от Агенцията по заетостта в Хасково и през февруари ще бъдат отпуснати бройки. Да помогнат в общата инициатива обещаха и от Сдружение „Самаряни“, Търговско-промишлената палата, Пробационната служба, "Нелсен Чистота". Един от наемателите на сгради - ЕТ "Бимед", пък е обещал да възстанови липсващата ограда край психодиспансера. Управителят на склада за твърди горива Евгени Брацов потвърди, че сам ще финансира монтирането на оградата, но само след издадено разрешително от администрацията. Търговецът, който и друг път е пробвал да облагороди терена, иска да избегне обвиненията в самоуправство от обитателите на близкия блок.
До дни трябва да е готова работната карта с отговорностите и изпълнителите на всички участници, която се прави от говорителката на полицията Йонка Георгиева.

Информация: вестник Новината

Още новини