Начало Новини Актуално Започна изплащането на директните плащания на площ

Започна изплащането на директните плащания на площ

Актуално
Директни плащания на площ

Започна изплащането на директните плащания на площ за 2010 г. Символичният страт на кампанията даде министър-председателят Бойко Борисов. На церемонията присъства министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, политическият кабинет на министерството и изпълнителният директор на Държавен фонд Земеделие Светослав Симеонов.

Средствата за кампания 2010 г. са в размер на 1,018 млрд. лв., като от тях 83 млн. лв. вече са изплатени на животновъдите, припомни министър Найденов. Министърът посочи, че е изпълнил обещанието си към земеделските производители и един ден по-рано от крайния срок -15 март стартира изплащането на средствата.

Продължаваме в този ритъм и дух, посочи премиерът и поздрави министър Найденов и екипа му за свършената работа, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство. Министърът информира, че някой от земеделските производители не са си платили задълженията към държавата, затова ще им бъдат преведени първо само европейските средства, за да могат да си погасят задълженията към НАП и след това ще получат и средствата си за националните доплащания.

Ще направим за първи път разделяне на средствата, всички ще получат 100 % европейски средства, за да може с тях да платят задълженията си към НАП и след това да получат остатъка – националните доплащания. Има екип на ДФЗ в НАП, който работи, за да може всички 91 000 бенефициенти да получат парите си. Това се прави само в България, информира министър Найденов.

Още новини