Начало Новини Актуално Запечатаха бензиностанция и в Казанлъшко

Запечатаха бензиностанция и в Казанлъшко

Актуално

Два дни след старта на проверките на обектите за търговия с течни горива все още има работещи такива, без връзка с НАП, съобщиха от офиса на НАП в Стара Загора. Само за ден инспектори от НАП - Пловдив, провериха 11 обекта в Област Стара Загора. В района на Казанлък е запечатана една бензиностанция, чиито собственици ще бъдат и глобени, като санкцията е до 10 000 лв.

4 от проверените обекти са били затворени и не обслужват клиенти, тъй като все още нямат монтирани устройства за връзка с НАП. Други 5 вече са успели да се оборудват и са в "онлайн" режим с приходната агенция. Само един обект от проверяваните не съществува на посочения адрес, а най-странната информационна табела на неработещ обект гласеше: "Затворено, заради връзка с НАП".
Проверките в областта ще продължат и в следващите дни, докато бъде посетен и последния търговски обект "пропуснал" да свърже фискалната си система с НАП, пише вестник Старозагорски новини.
Инспекторите напомнят, че най-късно до края на септември 2011 г. всяка регистрирана по ДДС фирма трябва да свърже касовия си апарат с информационната система на приходната агенция, а до края на март 2012-а всяко фискално устройство в страната трябва да изпраща данни до НАП.

Още новини