Начало Новини Актуално Запазват ли лекарите готовността си за протести? (видео)

Запазват ли лекарите готовността си за протести? (видео)

Актуално

Запазват ли лекарите готовността си за протести?Старата методика на Националната здравно-осигурителна каса не е 100% възстановена, тъй като към днешна дата няма публикувано решение на Надзорния съвет на касата. Не сме получили и допълнителните 10% направления, тъй като те не са разписани. Очакваме ги след 20 март, но така или иначе тримесечието премина в недостиг. Така, че хаосът и притесненията на колегите остават.

Това заяви за Икономически портал на регион Стара Загора председателят на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Стара Загора и на Асоциацията на общопрактикуващите лекари д-р Георги Бакоев.

д-р Георги БакоевОсвен това, предложението влиза от 1 април 2013 г. Има болници, които не са се отчели, а тези които са го направили, са в невидение какви средства ще получат.

На 16 март отново ще има Национален съвет на БЛС, на който ще коментираме проблемите и ще решим какво ще правим оттук нататък. Вероятно ще запазим и протестната готовност, каза още д-р Бакоев.

Той очаква в доболничната помощ ситуацията да се нормализира след 1 април, защото се връщат старите условия. Друг е въпросът защо трябваше да се клати системата или целта е била да се спестят пари, които не са ясно къде са в момента тези средства. Остава, обаче, тревогата за големите болници, защото методиката реално не е променена, добави д-р Бакоев.

Още новини