Начало Новини Актуално Заместник-министър Йовев връчи награда Сграда на годината 2019 на Община Стара Загора цялостен принос в развитието на гр

Заместник-министър Йовев връчи награда Сграда на годината 2019 на Община Стара Загора цялостен принос в развитието на градската среда

Актуално

Сграда на годинатаЗаместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев връчи награда Сграда на годината 2019 на Община Стара Загора. Общината бе отличена в категория Проекти свързани с развитието на градовете за цялостен принос в развитието на градската среда.  

Уверен съм, че работата на строителния бранш ще продължи да бъде успешна и през следващите години и българските компании ще реализират още много нови значими проекти в сферата на архитектурата и строителството, каза по време на събитието заместник-регионалният министър.

Той съобщи, че през следващия програмен период по Оперативна програма Региони в растеж се очаква да бъде осигурен приблизителен ресурс от около 3 млрд. лв. за изпълнението на проекти. Целта ни е средствата да бъдат за проекти, които ще се фокусират върху нуждите и спецификите на всяка област, като по този начин финансирането ще може да достига и до най-малките населени места, обясни Йовев. Той напомни, че в настоящия програмен период за подобряване на жизнената среда по програмата са осигурени 1,6 млрд. лв., с които се обновяват 39 големи и средни български градове.

Положителен знак и доказателство, че бизнесът и по-специално строителния бранш в България се развива, е фактът, че категориите в националния конкурс Сграда на годината стават все повече, участниците в него също, каза още на церемонията инженер Йовев. Още по-радващо е, че сред отличените са и сгради - паметници на културата, с образователна и спортна насоченост, което показва, че продължаваме да държим на ценности като образование и духовност, заключи заместник-регионалният министър.  

 

Още новини