Начало Новини Актуално Заместник-кметовете на община Стара Загора - изненадани от уволнение на колежка

Заместник-кметовете на община Стара Загора - изненадани от уволнение на колежка

Актуално
община Стара Загора

Заместниците на кмета на община Стара Загора Светлин Танчев също още не знаят мотивите за уволнението на колежката им Мария Динева, което стана факт миналия  петък, съобщиха те. Ресорният заместник по строителството проф. Димитър Динев научил от медиите, а колегата му, който отговаря за обществения ред - Белчо Белчев, разбрал едва на редовната оперативка в понеделник при градоначалника.

Ръководителката на хуманитарния ресор в Общината Мария Динева беше освободена от професора по "негово лично решение", както обявиха по този повод в нарочно прессъобщение от администрацията. Два дни по-рано професорът настоял Динева сама да подаде оставка, но след като тя отказала, й връчил заповедта.
Въпреки уверенията, че ще бъдат съобщени аргументите му, Светлин Танчев още не е осветлил причината да се раздели със заместничката си.

След като Динева беше уволнена, в града плъзна мълва, че ще падат още глави от втория ешелон в Община Стара Загора. Злите езици започнаха да гадаят кой ще последва Динева.

Дали са чули слуховете и какво мислят за уволнението на колежката си - с този въпрос вестник Новината потърси Велизар Балабанов, Белчо Белчев и проф. Димитър Динев. Вестникът не е успял да се свърже с кмета Светлин Танчев, за да съобщи мотивите си.

Още новини