Начало Новини Актуално Зам.-министър влиза в ръководството на Мини Марица Изток

Зам.-министър влиза в ръководството на Мини Марица Изток

Актуално

Нов съвет на директорите на Мини Марица Изток ЕАД избра Българският енергиен холдинг. Мините са дъщерно дружество на енергийния холдинг. Новият съвет на директорите е в състав: Иво Маринов, Иван Караиванов и Тодор Тодоров. Тодоров и до момента е бил изпълнителен директор на мините. От съвета на директорите на дружеството бяха освободени Ивайло Данаилов и Ботьо Захаринов, информира пресцентърът на енергийния холдинг, предаде econ.bg.

Биографична справка:
Иво Маринов е роден през 1963 г. в София. Завършил е Френски лицей Пиер и Мари Кюри в Алжир със специалност Социални и икономически науки.  Магистър по Икономика и организация на международния туризъм. Преминал е редица специализации по туристически маркетинг и мениджмънт, подготовка на стратегии за развитие и формиране на политики в сферата на туризма в САЩ, Дания и Япония. Участвал е в учебни програми за използване на европейските фондове в сектора, туристически клъстери, програми за насърчаване на малките и средни предприятия в туризма, развитие на туристически продукти и управление на дестинациите в Германия, Великобритания, Швеция, Ирландия, Белгия и София.  Господин Маринов е заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Иван Караиванов е роден през 1963 година. Магистър на минно-геоложкия университет Свети Иван Рилски. Има специализация по „Открито разработване на полезни изкопаеми и квалификация по Новости в техниката и технологиите на открития въгледобив.  Целият му професионален опит е свързан с Мини Марица Изток, където е започнал работа през 1991 година, като последователно е заемал различни длъжности. В момента господин Караиванов е директор на Дирекция минна.

Още новини